Kaj pravijo zaposleni NKBM o delavnici proti stresu?

V Novi KBM smo v preteklem mesecu izvedli delavnice z naslovom Obvladajte stres preden stres obvlada vas. Izvedli smo ga po vseh krajih v Sloveniji za zaposlene Nove KBM. Delavnice je vodil Matej Lunežnik, pomagala pa mu je psihologinja Nika Lah. Z zaposlenimi smo govorili o tem, kaj sploh stres je, katere so najbolj stresne situacije v privatnem življenju in na službenem mestu. Pogovarjali smo se o načinih za obvladovanje stresa in se pri tem učili tudi določenih tehnik. Zaposleni so se spoznali tudi s različnimi načini sproščanja, samogovora in predstavljanja ter slišali, kaj vse vpliva na to, da znamo stres obvladati ali se z njim lažje spopadati.

Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni. Veliko jih je po delavnici prišlo in povedalo, da so se veliko naučili, predvsem pa so začeli razumeti, na kak način naj se borijo proti temu novodobnemu pojavu, ki je zadnje čase generator mnogih bolezni, težav, nižje produktivnosti, absentizma ter prezentizma. Seveda na ta način povzroča veliko problemov v poklicnem in privatnem življenju, odraža pa se tudi v zvišanih stroških podjetij, saj zaposleni, ki je veliko pod stresom in ga ne zna obvladovat zagotovo dela slabše, lahko pa tudi zboli!

Prilagamo tudi izjavo oziroma sporočilo zaposlene, poslano v Oddelek za razvoj zaposlenih v NKBM, ki je bila udeleženka delavnice:

"Pozdravljene! 

Glede na to, da sem bila prvič na delavnici, saj pomladi mi ni uspelo iti, moram reči, da je ta delavnica super.  Hvala, da omogočite g. Lunežnika, da nam nekatere stvari približa in da imamo možnost tudi pogovora, saj je zelo  prijazen in sem že izkoristila pogovor z njim.    Priporočam pa, da vsi, ki so že bili prvič in drugič ali samo zdaj  v drugem delu  s kakšno anketo vzpodbudite, če  jim je delavnica koristila, če delajo kaj v zvezi z naučenim oz. seznanjenim itd. :-).  Imam pa tudi vprašanje ali je ta delavnica priporočljiva samo za delavce ali za vse zaposlene v banki?   

Še enkrat hvala in za vzpodbudo vnaprej, naj bo še več podobnih delavnic.   

Lep in prijazen dan.   

T. 

Brez komentarjev

Dodaj komentar

Komentarje lahko dodajajo samo registrirani uporabniki. Prijavi se ali registriraj.