Koliko tehta zlata medalja Tina Maze?

 

 

 

 

 

 

Koliko tehta zlata medalja Tine Maze lahko le ugibamo. 

Lahko sicer dobimo neko mero na tehtnici, toda nikoli ne moremo izmeriti, koliko energije je bilo vložene vanjo, koliko znoja, koliko ljudi je sodelovalo, koliko maže za smuči in materiala je bilo potrebnega na vsej poti, koliko denarja, koliko solz in koliko smeha.

Ampak ali je poanta v medalji sami? Odgovor je jasen - ne ni.

Poanta je v tem, da zmoreš več, da si upaš več in da verjameš, ko drugi ne verjamejo več.

Poanta je, da treniraš, ko drugi omagajo, da si upaš zaupati, ko so drugi skeptični in da si drzneš imeti sanje. In željo, ki ti jo nihče ne more vzeti. 

Zlata medalja je potem na koncu le potrditev, da si imel prav, da si bil na pravi poti. Je kot potrdilo, žig, da si upaš največ, da zdržiš največ in da verjameš vase bolj, kot drugi.

Si ti tudi tak? V športu, v poklicu, v življenju?

Če si, potem si na dobri poti, da osvojiš tudi sam kakšno medaljo ali postaneš uspešen v tem kar počneš.

In če nisi?

Potem se takrat, ko ne boš več verjel, da lahko uspeš, ko ne boš več upal in si govoril, da zmoreš, spomni na Tino. Na njeno pot do zlate medalje. Do najboljše na svetu. Spomni se kolikokrat so jo že odpisali, kolikokrat  je jokala v cilju, kolikokrat je dvomila vase...pa vseeno verjela in šla naprej.

Zato je Tinina zlata medalja tudi lahko zlata za nas. Veliko se lahko naučimo.

Prigarala in privozila jo je tudi za nas. Da nam pokaže, da lahko in da zmoremo tudi, ko drugi ne verjamejo več, da greš preko svojih strahov in si upaš videti cilj. Pokazala nam je, da je nemogoče mogoče!

In tukaj je test:

ALI RAZUMEŠ TEŽO ZLATE MEDALJE TUDI ZASE?

Če si v glavi obkrožil DA, potem sledi njenim načelom in odnosu. Nikoli se ne predaj. Verjami, sanjaj, prilagajaj se in bori se!

Ne bom trdil, da ti bo uspelo. 

Imaš pa zagotovo več možnosti.

Brez komentarjev

Dodaj komentar

Komentarje lahko dodajajo samo registrirani uporabniki. Prijavi se ali registriraj.