NIKA LAH: Intervju z zaposleno iz NKBM Majo Frankovič po delavnicah o mobingu

INTERVJU:

V NKBM smo izvedli delavnice o mobingu in medosebnih odnosih. Udeležili so se jih vsi zaposleni NKBM po Sloveniji. Preberite si, kaj je o njih izjavila Maja Frankovič, zaposlena na Sektorju za razvoj zaposlenih pri NKBM. Intervju je izvedla Nika Lah, diplomirana psihologinja, ki je na delavnicah prav tako odlično predstavila primere mobinga v podjetju.

1.      Kakšna so se vam zdela predavanja na temo Medosebnih odnosov in mobinga?

Predavanja Mateja Lunežnika so bila zelo razgibana in poučna. Ustvaril je sproščeno in pozitivno vzdušje. Pritegnil je pozornost in zanimanje udeležencev in prepričljivo odgovarjal na zastavljena vprašanja. Njegova razlaga je bila preprosta in zanimiva ter podkrepljena s primeri.

2.      Prosim izpostavite eno stvar, ki ste si jo najbolj zapomnili iz predavanj (lahko je iz tematike predavanj, osebnosti predavatelja, njegovega načina predavanja, klime, ki je bila prisotna na predavanjih, itd. lahko je nekaj kar se vam je res zdelo dobro ali pa res slabo, karkoli).

Izpostavila bi igro »Kako spraviti ovčke v hlev«, ki je zelo dober primer tega kaj pomeni dobra komunikacija, timsko delo in zaupanje. Hkrati smo se pri igri tudi vsi sprostili in nasmejali, tako udeleženci igre kot gledalci. 

3.      Ali menite, da so bila predavanja koristna za vas (ali kaj od povedanega sedaj dejansko uporabljate v praksi ali pa ste vsaj poskusili)?

Predavanja so vsekakor bila koristna, predvsem razlaga, da je skupni cilj dober takrat, ko je za večino posameznikov toliko privlačen, da so se zaradi njega pripravljeni vsaj začasno odpovedati tistim lastnim individualnim ciljem, ki bi utegnili biti v konfliktu s skupnim.

4.      Kako bi rekli, da so vam predavanja pripomogla pri vašem delu za naprej?

Predavanja so še dodatno okrepila moje zavedanje o tem, kako pomembna je komunikacija, medsebojna pomoč in prijaznost do sodelavcev.

5.      Bi priporočili predavanja tudi ostalim podjetjem oz. zaposlenim? Če ja, komu in zakaj?

Takšno izobraževanje bi priporočala vsem podjetjem in vsem zaposlenim v podjetjih, saj osveži znanje, ki je že v nas samih, hkrati pa skozi primere lahko vsak zase zazna, kaj še lahko izboljša za boljše medosebne odnose in tako pripomore k boljši klimi podjetja. Prav tako menim, da je razlaga o razvoju mobinga in ukrepih za preprečevanje zelo koristna za vse zaposlene v podjetjih, saj se skozi faze razvoja mobinga lepo vidi, kdaj je tisti čas, ko lahko uberemo drugo smer in se tako izognemo temu, da do mobinga sploh ne pride.

 

Intervju je izvedla diplomirana psihologinja Nika Lah.

Brez komentarjev

Dodaj komentar

Komentarje lahko dodajajo samo registrirani uporabniki. Prijavi se ali registriraj.